Tarieven

De tarieven voor mondzorg zijn sinds 2013 weer uniform, conform de tarieven zoals vastgesteld door de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit). Hiermee is het experiment vrije tarieven uit 2012 gestopt. Een experiment dat alleen maar onzekerheid en onduidelijkheid voor u als patiënt heeft opgeleverd. De introductie ervan is door de overheid, de beroepsvereniging en de zorgverzekeraars niet goed voorbereid, de markt is niet goed ingeschat en het resultaat is voor alle partijen zeer teleurstellend geweest. Dental Care Utrecht is daarom verheugd met de terugkeer van de vaste tarieven.

KLIK HIER voor de tarieven van 2021

Dental Care Utrecht en de zorgverzekeraars in 2021

 We hebben sinds 2013 met vrijwel alle zorgverzekeraars een overeenkomst afgesloten zodat de administratieve verwerking van uw behandeling zo efficiënt mogelijk geregeld is. Mocht u niet zeker weten of uw zorgverzekeraar een contract heeft met Dental Care Utrecht dan kunt u dit op de website van de betreffende verzekeraar nakijken of ons even bellen.

Meer weten?

 Op deze website kunt u een overzicht vinden waarin de tarieven staan vermeld. Voor specifieke individuele vragen over vergoedingen kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar. U kunt ook bij uw behandelaar in de praktijk informeren naar wat uw verzekering wel of niet vergoed. Dental Care Utrecht heeft een uitgebreid softwarepakket waarbij we iedere individuele polis kunnen doorlichten.

Betaling

In onze praktijk hebben wij het versturen en innen van nota's uitbesteed aan Infomedics. Daardoor houden wij meer tijd over voor u en andere patiënten. Indien u aanvullend verzekerd bent, sturen zij de nota eerst naar uw zorgverzekering en ontvangt u alleen een factuur voor het restbedrag wat niet door uw zorgverzekeraar wordt vergoed.

Recentelijk is Infomedics gestart met digitaal factureren. In plaats van een factuur per post ontvangt u een e-mail met een betaallink. In de e-mail staan ook een factuurnummer en eventueel een inlogcode. Als u met die gegevens inlogt op www.infomedics.nl kunt u uw factuur inzien en voldoen. U kunt dan betalen via iDeal, via eenmalige incasso of via internetbankieren. Als u bent ingelogd op infomedics.nl kunt u digitaal factureren ook uitzetten als u liever een factuur per post ontvangt. Ontvangt u nog geen digitale factuur, maar heeft u hier wel interesse in, geef dan uw e-mail adres door aan de praktijk. Wij zorgen er dan voor dat u voortaan uw factuur via dat e-mailadres ontvangt.

Er zijn enkele uitzonderingssituaties waarbij u de nota niet via het factoring bedrijf zal ontvangen:

  • Spoedgevallendienst: u dient bij de spoeddienst het factuur te allen tijde per pin / contant te voldoen
  • Indien u gewend bent de nota direct per pin te voldoen en de voorkeur hieraan geeft. 

Wij vinden het fijn om te horen wanneer u tevreden bent, maar belangrijker is het voor ons te weten waar verbetering mogelijk is. Wij gaan graag met u in gesprek om dit te bewerkstelligen. U kunt ons mailen op info@dentalcareutrecht.nl