Esthetische tandheelkunde

Wilt u uw gezonde tanden of kiezen laten verfraaien? Dat noemen we esthetische tandheelkunde. Welke technieken het meest geschikt zijn, is afhankelijk van de conditie van elke tand of kies afzonderlijk. Zo kan voor de ene tand een witte vulling een mooie oplossing zijn, terwijl een andere tand beter af is met een facing of een porseleinen kroon. Voorwaarde voor het verfraaien van gebitselementen, zijn gezond tandvlees, onderliggend bot en een goede mondhygiëne.

Techniek

Voor een zo mooi mogelijk eindresultaat, worden uw prothese, facings en/of kronen en bruggen vervaardigd door vooraanstaande tandtechnici die uitsluitend gebruik maken van eerste klas materialen.

Witte vullingen

Vaak zijn oude vullingen in tanden en kiezen gemaakt van metaalhoudend materiaal (amalgaam). Omdat deze (donker)grijs van kleur zijn, vallen ze uit de toon bij de rest van uw gebit. In onze praktijk kunt u amalgaamvullingen laten vervangen door witte vullingen van composiet of porselein.

Facings

Facings zijn dunne schildjes van composiet of porselein die op uw tanden worden geplaatst. Het is een mooie en eenvoudige oplossing om scheve of verkleurde tanden mee te maskeren of afgebroken hoekjes en kleine spleetjes tussen de tanden onzichtbaar te maken.