Modern en innovatief

Geavanceerde apparatuur

Dental Care Utrecht is uitgerust met de meest geavanceerde apparatuur. Met behulp van een mondcamera kunnen er dia en filmopnames in de mond worden gemaakt. Daarnaast doen we ook behandelingen met behulp van een operatie-microscoop. Het gebruik bij behandelingen van een Zeiss microscoop maakt het mogelijk de kwaliteit van ons werk nog verder uit te bouwen.

3DT CT scan

Dental Care Utrecht is in het bezit van een 3D CT scan röntgenappartaat. Deze scan is met name uitstekend bruikbaar voor de diagnostiek op het gebied van de implantologie, parodontologie, endodontologie, chirurgie en orthodontie

Digitale mondscanner

Daarnaast introduceren we in de loop van 2014 een van de meest moderne digitale mondscanners die er op de markt is. Dental Care Utrecht is in 2012-2013 betrokken geweest bij de ontwikkeling van dit geavanceerde apparaat. Het traditionele happen in een gevulde afdruklepel met afdrukpasta is hierbij vervangen voor deze intraorale scanner. Een mondscanner visualiseert door middel van aaneengeschakelde foto’s een driedimensionaal (3D) beeld van de mondsituatie op het beeldscherm. De tandarts bespreekt het digitale 3D beeld met de patiënt. Daarna wordt de scan met digitale orderbon via internet verzonden naar het tandtechnische laboratorium. Het laboratorium ontwerpt vervolgens een kroon of brug door middel van Computer Aiding Design (CAD) software. Dit digitale ontwerp wordt met behulp van speciale freesmachines uitgewerkt tot een basisproduct. De tandtechnieker zorgt er uiteindelijk voor dat de brug of kroon volledig wordt afgewerkt en voldoet aan alle hoge (kwaliteits)eisen.

De tandtechnieker stuurt vervolgens het werkstuk naar Dental Care Utrecht, waar de tandarts de kroon of brug bij de patiënt in de mond cementeert (plakt). De hoogte en contacten worden nog eens gecontroleerd en de eventuele lijmresten en overgangen worden netjes polijst, zodat het gebit weer natuurlijk aanvoelt.

De digitalisering in de tandheelkunde zal in de toekomst de basis gaan vormen voor het merendeel van de restauraties en voorzieningen die de tandarts voor u uitvoert. Het eindresultaat is beter, meer voorspelbaar en vooral duurzamer dan de traditionele wijze van werken. En niet onbelangrijk, de behandeling (het nemen van een afdruk ) is voor u als patiënt een veel prettiger procedure!.