Algemene tandheelkunde & specialismen

Dental Care Utrecht biedt een breed scala aan tandheelkundige behandelingen. Naast algemene tandheelkunde, zoals de halfjaarlijkse controle of een bezoek aan één van onze mondhygiënisten of preventie-assistenten, kunt u ook bij ons terecht voor diverse specialistische behandelingen. Veel patiënten worden door collega-tandartsen naar ons doorverwezen. We hebben een endodontoloog, een implantoloog en een parodontoloog in huis. Ook voor orthodontie kunt u bij ons in de praktijk terecht.

Mondhygiëne

Een gezonde mond en een mooi gebit beginnen bij preventie. Om uw mond gezond te houden, is een goede mondhygiëne van belang. Alleen tandenpoetsen is vaak niet voldoende om alle tandplak te verwijderen. Breng daarom periodiek een bezoek aan één van onze mondhygiënisten of preventie-assistenten. Zij zullen uw gebit professioneel reinigen en aanslag, tandplak en tandsteen verwijderen. Ook geven ze u advies en instructies over hoe u uw gebit thuis het beste kunt verzorgen.

Gaatjes (cariës)

Gaatjes (cariës) en tandbederf behandelen we met vullingen. Een vulling is bedoeld om een aangetaste kies of tand te herstellen. De tandarts verwijdert eerst het aangetaste deel, vervolgens wordt de tandholte goed schoongemaakt en opgevuld met een vulling. Zo wordt verder tandbederf voorkomen en uw tand of kies hersteld. Bijna alle vullingen die wij vervaardigen zijn van composiet. In sommige gevallen gaat de voorkeur echter uit naar ander materiaal, dit zullen wij van tevoren altijd met u afstemmen.

Orthodontie

Naast tandheelkunde kunt u ook bij ons terecht voor orthodontie. We werken nauw samen met een team van orthodontisten, die de behandelingen samen met ons uitvoeren en evalueren. We werken bij Dental Care Utrecht zowel met aligner technieken als met vaste apparatuur. 

Alle behandelingen

In onderstaand overzicht vindt u alle behandelingen die Dental Care Utrecht aanbiedt: