Orthodontie

In onze praktijk kunt u ook terecht voor orthodontie. Een beugel kan zowel bij kinderen als bij volwassenen worden aangemeten. Een orthodontische behandeling is een manier om de tanden recht te zetten of te verplaatsen. Hiermee corrigeren we niet alleen het aanzicht van de mond en de lach, maar verbeteren we ook de functie van de tanden. Het helpt het gebit op lange termijn gezond te houden. Onder andere door de druk op de tanden, het tandvlees en de kaakgewrichten te verdelen. Wij werken nauw samen met een team van orthodontisten, die de behandelingen met ons uitvoeren en evalueren.

Hoe werkt het?

Voordat een beugelbehandeling wordt gestart, vindt er onderzoek plaats. We maken digitale scans en foto’s van uw gebit. De digitale 3Dscans zorgen voor een zeer nauwkeurig model van uw gebit. Dan wordt een modelanalyse gemaakt. Zo kunnen we tot een goed behandelplan komen, met een passend behandeladvies en een begroting. Bij de volgende afspraak plaatsen we de beugel. Daarna volgen regelmatig controles. Na het afronden van de behandeling zult u een retentiebeugel krijgen om het mooie resultaat te behouden.

Doorzichtige aligner of metalen beugel?

We maken bij Dental Care Utrecht gebruik van vaste apparatuur, zoals een slotjesbeugel of brackets en van uitneembare apparatuur, zoals een buitenboordbeugel of een blokbeugel. We werken ook met aligner technieken, waaronder de onzichtbare beugels van Invisalign.
Bij een metalen beugel wordt er door middel van metaaldraden en elastiekjes kracht uitgeoefend op het gebit, om de tanden in de juiste positie te brengen.

Een aligner is gemaakt van transparant plastic en wordt op maat gemaakt, zodat deze als een soort bitje om de tanden heen past. Een aligner beweegt de tanden stap voor stap naar de uiteindelijke positie.

Voordelen van een aligner

  • Een aligner valt minder op door het transparante materiaal. Bovendien zijn ze op maat gemaakt, zodat ze precies om de tanden heen passen.
  • Een aligner dient uit te worden gedaan met het eten. U kunt dus gewoon alles eten.
  • Omdat de aligner uitneembaar is, kunt u uw tanden gewoon poetsen en flossen.
  • In vergelijking met een metalen beugel zit een aligner comfortabeler. De tanden kunnen in het begin, als ze net gaan bewegen, wat gevoelig zijn, maar dit wordt steeds minder.

Voordelen van een metalen beugel

  • Hoewel een aligner niet alle gevallen kan behandelen, kan een metalen beugel dat wel.
  • Er is veel keus: beugels komen in verschillende maten en kleuren, de een iets discreter dan de ander.

Een keuze maken

Bij het afwegen van de mogelijkheden van een orthodontische behandeling komt veel kijken. Een aligners kan de meeste gevallen behandelen, maar niet alle. In sommige situaties kan de orthodontist een metalen beugel aanbevelen, voor een beter eindresultaat.

Voor meer informatie en voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met onze praktijk. We helpen u graag verder.

Bel of mail ons voor meer informatie.