Wat is een prothese?

Een prothese is een uitneembare vervanging voor ontbrekende tanden en kiezen. Naast een volledige prothese, oftewel een kunstgebit, bestaat er ook een gedeeltelijke prothese (een plaatje). Welke soort het meest geschikt is, hangt af van het aantal tanden dat u mist.

Op maat gemaakt

Een prothese wordt op maat gemaakt in een tandtechnisch laboratorium. Hoewel de huidige prothesen een stuk mooier en comfortabeler zijn dan vroeger, kan het even duren voordat u eraan gewend bent. Een prothese voelt nooit helemaal hetzelfde als uw eigen tanden. In geval van pijn kunnen we uw prothese bijstellen.

Loszittend kunstgebit

Omdat een kaak zonder tanden en kiezen bij het ouder worden slinkt, kan een kunstgebit los gaan zitten. Hierdoor wordt kauwen en praten moeilijker en kan tandvlees geïrriteerd raken of pijn gaan doen. Bovendien kunnen uw wangen gaan invallen bij een slinkende kaak, waardoor uw gezicht verandert.

Een kunstgebit op implantaten

Als u last hebt van een loszittend kunstgebit, is een overkappingsprothese op implantaten een mooie oplossing. Hiermee zit uw kunstgebit stevig vast en wordt ook het verder slinken van uw kaak stopgezet. Een overkappingsprothese op implantaten kan worden aangevraagd bij uw zorgverzekeraar voor vergoeding uit de basisverzekering.