Naar de mondhygiënist

Om uw gebit gezond te houden, is tandenpoetsen alleen niet altijd voldoende Een periodiek bezoek aan één van onze mondhygiënisten of preventie-assistenten is een goede aanvulling op uw mondzorg thuis en kan tandplak en daarmee tand(vlees)problemen voorkomen.

Maak een afspraak

Uitgebreide gebitsreiniging

Tijdens zo’n professionele schoonmaakbeurt verwijderen we alle harde en zachte aanslag van uw tanden en kiezen en wordt uw hele gebit (inclusief zichtbare worteloppervlaktes en tussenruimtes) grondig gereinigd en gepolijst. Doordat nieuwe bacteriën zich moeilijk hechten aan het gepolijste tandoppervlak is het daarna eenvoudiger om zelf uw gebit schoon te houden. Deze behandeling wordt regelmatig afgesloten met een beschermende fluoride laag.

Wat doet een mondhygiënist?

In onze praktijk werken gediplomeerde mondhygiënisten die behalve preventieve behandelingen (het voorkomen van tand(vlees)problemen) ook curatieve werkzaamheden uitvoeren, zoals de behandeling van tandvleesaandoeningen en beginnende cariës. Ook besteden onze mondhygiënisten ruimschoots aandacht aan een goede mondzorg thuis.