Meest moderne digitale workflow

Bij Dental Care Utrecht blijven we ons graag voortdurend ontwikkelen en willen we meegaan met de tijd. Ook op het gebied van digitale ontwikkeling. In onze praktijk werken we daarom met een volledig digitale workflow. Op deze manier kunnen we onze patiënten met precisie en snelheid de zorg bieden die ze nodig hebben.

Wat is een digitale praktijk?

In de praktijk wordt gewerkt met internet, e-mail, het online maken van afspraken, digitale facturatie, fotografie, röntgen, intra-orale 3D scanners en 3D printen. In een digitale praktijk gaan al deze onderdelen vloeiend in elkaar over en zijn ze goed geïntegreerd van het begin tot het eind. Alle software communiceert met elkaar en zo ontstaat een perfecte digitale workflow.

Wat houdt dit in voor de patiënt?

De digitalisering is zowel op administratief vlak als in de behandelingen doorgevoerd. De agenda’s en de dossiers zijn nu bijvoorbeeld digitaal, waardoor er enorm veel tijd wordt gewonnen. Afspraken worden op korte termijn en efficiënt ingepland en de behandelend specialist is altijd helemaal op de hoogte van uw situatie.

Bij restauratieve behandelingen werken we digitaal met een mondscanner. Met deze intra-orale scanner maken we met behulp van opnames een scan van het gebit. De gegevens worden vervolgens digitaal verstuurd. Dan wordt er een zeer nauwkeurig model van het gebit geprint. Met dit model kunnen diverse restauraties van het gebit worden vervaardigd, zoals kronen, bruggen, plaatjes en beugels. Omdat de scan zo nauwkeurig is, zal de pasvorm van de gemaakte tandtechnische producten altijd zeer goed zijn. De behandeling is niet alleen nauwkeuriger dan wanneer er met pasta wordt gewerkt, het is ook een stuk comfortabeler voor de patiënt, er hoeft niet meer gehapt te worden.